Selasa, Jun 16, 2015

BELI BUKU SAYA

TEKS : NORUDIN DRAMAN
FOTO : NORUDIN DRAMAN
(Entry #45)
Jika anda berminat untuk memiliki buku REFORMAT HATIMU DALAM 354 HARI boleh hubungi saya, Norudin Draman UstazCahaya di talian berikut Whatsapp / Telegram: +6737208462 
(nombor Brunei) SMS sahaja: 016-8472303 
(nombor DiGi Malaysia)


BELI BUKU SAYA

dengan tandatangan, ucapan dan nama anda 
ditulis di bahagian dedikasi 
(halaman awal depan buku)

Judul:

Reformat Hatimu Dalam 354 Hari

Penulis:

Norudin Draman UstazCahaya
(saya la. He he J)

Editor:

Siti Zarinah Husain (KARANGKRAF)

Penerbit:

KARANGKRAF

Harga:

RM25 (termasuk pos)

Jika anda berminat untuk memiliki buku REFORMAT HATIMU DALAM 354 HARI boleh hubungi saya, Norudin Draman UstazCahaya di talian berikut Whatsapp / Telegram: +6737208462 
(nombor Brunei) SMS sahaja: 016-8472303 
(nombor DiGi Malaysia)Sinopsis:

Ini adalah buku motivasi berorientasikan Ramadan yang sesuai dibaca dan diamalkan kandungannya sepanjang tahun.

Selalu dikatakan Ramadan adalah madrasah tempat mendidik, memperbaiki dan membersihkan diri.

Dikatakan juga, Ramadan adalah masa untuk memulakan kehidupan yang baru. Ramai berazam untuk menjadikan Ramadan sebagai titik tolak perubahan dalam keperibadian dan kehidupan mereka.

Boleh juga dikatakan, Ramadan adalah bulan ramai orang menjadi baik. Bulan yang paling ramai orang melakukan ibadat wajib mahupun sunat walaupun ramai tidak melakukannya pada bulan-bulan lain.

Ramai yang berjaya menjadi baik dan hebat semasa bulan Ramadan, tetapi tidak ramai dapat mempertahankan ‘kebaikan’ dan ‘kehebatan’ mereka setelah keluar daripada bulan tersebut.

Insya-Allah, buku Reformat Hati mu Dalam 354 Hari diusahakan untuk membantu pembaca mempertahankan ‘kebaikan’ dan ‘kehebatan’ mereka sehingga 324 hari selepas bulan Ramadan.

(Jumlah hari dalam satu tahun kalendar hijrah ialah 354/355 hari. Jumlah hari dalam bulan Ramadan setiap tahun kebiasaannya berjumlah 30 hari. Bermaksud, tempoh antara dua Ramadan adalah lebih kurang 324 hari).

Buku ini merupakan bahan bacaan tentang Ramadan yang boleh dibaca sepanjang tahun. Sama seperti buah kurma yang merupakan makanan (buah) yang sinonim dengan bulan Ramadan.

Bagaimanapun, kurma boleh juga dimakan pada bulan selain Ramadan malah diakui kurma adalah makanan yang baik untuk kesihatan.
Norudin Draman : Didik Anak Pintar Dengan Al-Quran

Tiada ulasan: